NL  I  EN

Lezingen

Elke geeft prikkelende lezingen over hoe wij als mens het beste uit het leven (werk en privé) kunnen halen. 

Elke spreekt energiek over hoe je je leven net wat bewuster kan inrichten en zo je veerkracht en energie kan verhogen. Haar aanpak is gefundeerd op zowel de nieuwste wetenschappelijke inzichten als haar praktijkervaring binnen de bedrijfswereld. Verwacht authentieke verhalen, boeiende voorbeelden en inspiratie die beklijft. 

Wat anderen zeggen over Elke

 

Over olifanten en konijnen

Alleen door ons brein aan te scherpen, zullen we leren omgaan met de waan van de dag. Geraerts verwijst naar de beeldspraak van de Texaanse oliemagnaat Thomas Boone Pickens: "When you are hunting elephants, don’t get distracted chasing rabbits." Met andere woorden: als je bezig bent met een belangrijke taak (een olifant), mag je je focus niet laten verstoren door rondhuppelende konijnen (mails, sms’en, tweets ...). Op haar aanraden hebben verschillende bedrijven intussen olifantentijd ingepland, waarin werknemers ongestoord aan grotere projecten kunnen werken en waarin zelfs niet vergaderd wordt.

Wil je meer weten over hoe je mentale veerkracht in jouw bedrijf kan versterken? Wil je een opsteker voor je medewerkers of praktische hadvatten voor je leidinggevenden? Elke Geraerts zet je organisatie op weg...

 

Lezing: Mentaal Kapitaal: hoe je mentale veerkracht en energie versterken?

Hoe zorg je ervoor dat je brein niet de hele tijd onder druk staat? Elke Geraerts spreekt over het belang van een veerkrachtige organisatie en legt op een toegankelijke wijze uit hoe je meer grip kan krijgen op de veerkracht en energie van jezelf en je medewerkers. Ze geeft aan dat het versterken van het brein leidt tot een verhoging van de mentale veerkracht en medewerkers weerbaarder maakt tegen de stressvolle uitdagingen van deze tijd.

Tijdens deze lezing leer je wat de belangrijkste componenten zijn van mentale veerkracht en hoe je de energiebronnen in je organisatie kan detecteren en stimuleren. Deze keynote is niet alleen het perfecte antigif tegen burn-out, maar ook een eyeopener die duidelijk maakt dat investeren in veerkracht leidt tot meer productiviteit en geluk.

Leer op een interactieve wijze meer over hoe je de focus vasthoudt, hoe je stressvolle gedachten controleert, en zet je eerste stappen als geboren optimist!

Tijdens een 48-uren uitdaging stimuleert ze de deelnemers om een aantal tips en tricks meteen in de praktijk toe te passen. Dit kan tevens gekoppeld worden aan een duurzamere ‘na-behandeling’, waarin deelnemers op regelmatige basis weer geprikkeld worden via email en een online community.

Mogelijkheid tot aankoop van de bestseller Mentaal Kapitaal tegen een gereduceerd tarief.

Wil je je organisatie onderdompelen in het gedachtegoed van het boek Mentaal Kapitaal? Wil je een teambuilding in het teken stellen van veerkracht? Elke Geraerts en haar team van Better Minds at Work organiseren een Veerkrachtdag op maat van jouw organisatie.

 

 

Lezing: No Guts No Glory: Hoe lef je op weg zet naar geluk en succes

Met een mix van wetenschappelijk onderzoek en sprekende voorbeelden uit de praktijk weet ze haar publiek te prikkelen om te kiezen voor meer lef. Want zonder lef bereik je nooit de top.

Ze ontmaskert de mythe van time management, doorprikt onze eeuwige zoektocht naar een betere work-lifebalans, verklaart hoe empathie kan leiden tot succes en beschrijft hoe leiderschap er in de 21ste eeuw zal uitzien.

Het resultaat is een krachtig pleidooi om met meer lef aan het roer te staan van ons eigen leven en voor ons brein die keuzes te maken die ons op lange termijn gelukkiger en succesvoller zullen maken.

Elke geeft in haar boek 26 uitdagingen voor 26 weken om zelf je lef te vergroten. Zo creëer je een dynamische vibe in je organisatie, die leidt tot daadkrachtigere en meer bevlogen medewerkers. Een must voor iedereen die mentaal sterker wilt staan.

 

 

Neem vrijblijvend contact op om de verschillende types van lezingen te bespreken, telkens op maat van uw publiek. Klik hier voor enkele ervaringen van onze klanten. Elke geeft lezingen in het Nederlands en Engels.