Over Elke Geraerts

Een grenzeloze nieuwsgierigheid en een passie voor mensen: dat is wat Elke misschien wel het meest typeert. Deze unieke combinatie leidde al vroeg tot een bloeiende academische carrière. Als doctor in de psychologie bekleedde Elke posities aan de universiteiten van Harvard, St. Andrews, Maastricht en Rotterdam, waar ze internationale bekendheid vergaarde met haar gedegen onderzoekswerk. Maar het ondernemerschap bleef trekken. Gedreven door het verlangen om nieuwe inzichten uit de wetenschap om te zetten naar succesvolle business-concepten, richtte Elke in 2014, Better Minds at Work op. Sindsdien helpt dit internationale consultancybedrijf organisaties te floreren tegen de achtergrond van een alsmaar veeleisender bedrijfslandschap.

Elkes handelsmerk is zonder enige twijfel de wijze waarop ze nieuwe psychologische inzichten weet te vertalen naar frisse en toegankelijke day to day toepassingen. Op die manier inspireert ze mensen en organisaties om hun mentale veerkracht aan te scherpen en de best mogelijke versie van zichzelf te worden. De grote doorbraak kwam er met haar bestseller Mentaal Kapitaal (2015). Het boek, dat intussen aan zijn dertiende druk toe is, werd in het Engels vertaald onder de titel Better Minds en verscheen in 2020 ook in het Chinees. In 2016 verscheen dan Het Nieuwe Mentaal, dat verder inzoomt op het belang van lef voor een succesvol leven. In haar meest recente boek Authentieke Intelligentie, houdt Elke een vurig pleidooi om wat ons als mens uniek maakt, volop uit te spelen in een steeds sterker gedigitaliseerde wereld.

Random Facts -- Elke krijgt energie van het ontdekken van al wat nieuw is: nieuwe mensen, nieuwe inzichten, nieuwe uitdagingen, nieuwe steden en culturen. Alleen voor haar gezin laat ze de focus op innovatie en de toekomst even los, en geniet ze samen met haar dochters Feline en Florence van het ‘nu’ en de solide familiebasis. Ze is pas écht in haar nopjes als ze kan reizen naar haar favoriete plekken in de wereld: San Francisco, Kaapstad, Kyoto en Londen. En hoewel ze vaak op podia staat, is Elke een introvert. Haar passie is (interieur)design en sinds een paar maanden zit ze regelmatig op een racefiets; regelmatig tref je haar interieur aan in een woontijdschrift. En heeft Elke wel eens behoefte aan rust in haar hoofd? Dan zijn de songs van Leonard Cohen haar geheime wapen.

 

 

Ontdek Elkes lezingen

Lezingen

Ontdek Elkes boeken

boeken

 

Contacteer Elke

Contacteer Elke als je vragen hebt of als je haar wilt boeken voor een lezing.

Contacteer Elke

Op de hoogte blijven? Schrijf je dan nu in.